Teden v EU – priprave na delo, natečaj in posvetovanje

Calendar - MashableTa teden bo v Bruslju namenjen za priprave na ponovni zagon kolesja v Evropski prestolnici. V Evropskem parlamentu se bodo pospešeno pripravljali na prihodnji teden, ko bodo potekali sestanki odborov in tudi mini plenarno zasedanje v Bruslju, ambasadorji in svetovalci pa bodo verjetno skrbno pripravljali stališča za pomemben neuradni sestanek ministrov za energetiko, ki bo prav tako potekal prihodnji teden.

Manjko uradnih dogodkov in srečanj torej še ne pomeni, da se uradniki in politiki počasi zbujajo in okrevajo od velikonočnih praznikov. Brez skrbi. V Bruslju že “brenči” in priprave na pomembne odločitve, ki bodo sprejete v prihodnjih tednih in mesecih že veselo tečejo.

Tudi Evropska komisija ne počiva. S prvim aprilom je namreč odprla natečaj za socialne inovacije za leto 2015, katerega tema so Tema novi načini rasti, ki jih odlikujeta tako finančna vrednost kot socialni napredek za državljane, podjetja in vlade. Cilj natečaja je podpirati ustvarjalne in konkretne ideje, ki lahko spremenijo način delovanja evropskih gospodarstev in družb ter njihovega medsebojnega delovanja. Nanj se lahko prijavijo kandidati iz celotne Evropske unije in iz držav, ki sodelujejo v evropskem programu za raziskave in inovacije Obzorje 2020. Trije najuspešnejši projekti bodo na podelitvi nagrad, ki bo potekala novembra 2015 v Bruslju, prejeli po 50 000 evrov. Rok za prijavo pa je 8. maj 2015. Več informacij tukaj in tukaj.

Za tiste, ki pa vas bolj zanimajo zunanji odnosi EU, pa je trenutno odprto javno posvetovanje o prihodnosti Evropske sosedske politike. Vsebino posvetovanja in dodatne informacije lahko najdete na spletnih straneh Evropske komisije, rok za oddajo odgovorov pa je 30. junij 2015.

Avtor: Špela Majcen Marušič

I am a Slovenian EU affairs analyst, proud member of the Charles Darwin promotion at the College of Europe with experience in the European Parliament and the UN Refugee Agency. I am a young mum to a clever and adorable baby girl and I believe that a kinder world can be created through cooperation and understanding. On Twitter as @SpelaMa on Instagram as @spela_ma.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: