Here we go again…

Najprej opravičilo. Vem, da sem blog čez poletje malo zanemaril. Ampak upam, da mi boste oprostili. Vseeno je za menoj relativno velika selitev in privajanje na novo okolje. Ampak sedaj konec. Mesta in države sem se že dodobra privadil, na vreme pa nekoliko manj. Sicer smo z vremenom imeli letos poleti očitno srečo, ker je bilo res veliko sonca in relativno malo dežja. Tudi vročinski val nas je dosegel in vztrajal nekaj časa. Res da ni bil tako hud kot v Sloveniji, ampak vseeno. Najbolj zanimiv del pa je vsekakor služba. Po treh mesecih lahko rečem, da je služba super in zanimiva, občasno pa tudi precej zabavna.
Tam lahko namreč izveš vse kar Evropejce najbolj tare in moti. Če potegnem črto pod prvima dvema mesecema odgovarjanja na vprašanja so najbolj “vroče teme” potovalni dokumenti znotraj EU (potni list ali osebna izkaznica?), zdravstveno zavarovanje, možnosti financiranja s strani Evrope za vse možne projekte, štipendije za študij v tujini itn. Odgovore na ta vprašanja znam že na pamet.
Obstajajo pa tudi vprašanja pri katerih pride prav vse znanje in iznajdljivost, ki ga na FDV-ju pridobiš s pisanjem seminarskih nalog. Tudi tukaj pride namreč Google zelo prav. V tem pogledu je vsekakor najbolj zanimivo vprašanje, ki sem ga imel, kakšen je postopek za registracijo določenega mikroorganizma znotraj EU (kar nima nobene povezave z GSO-ji ali čim podobnim). Na prvi pogled nemogoče vprašanje, ki pa se na koncu izkaže za precej zanimivo. Če ne za drugo zato, ker na tak način vidiš kaj vse obstaja na tem svetu in s čim vsem se mora nekdo ukvarjati.
Nenazadnje pa so tukaj tudi številni primeri, ko ljudje pričakujejo, da bo EU ukrepala. Še posebej v primeru, ko ljudje v svoji državi ne dosežejo tega kar hočejo in se želijo obrniti na Bruselj, ta bi prisilil nesramneže v prestolnicah, da naredijo kar morajo. Na žalost pa te pristojnosti v večini primerov EU nima. Čeprav bi v marsikaterem primeru bilo prav, da bi jih imela.
Naj bo to za prvo popočitniško objavo dovolj. Obljubim, da se bom v prihajajočih tednih in mesecih bolj pogosto razpisal o tem kar se dogaja v teh koncih. Do takrat pa uživajte v podaljšanem poletju, ki naj bi vsaj še naslednjih nekaj dni vztrajalo tudi v poletju.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: