EU smo tudi mi!

Evropski komisar za okolje Janez Potočnik, se je v okviru niza Dialogov z državljani in v okviru evropskega leta državljanov na dan Evrope, udeležil interaktivne razprave in poslušal mnenja ljudi o tem, v kakšni Evropi želijo živeti in kaj pričakujejo od prihodnosti EU.

Teme v središču razprave so bile iz področja okolja, gospodarstva, možnosti zaposlovanja mladih pravice državljanov EU in prihodnost Unije. V razpravo je bila vključena publika, sestavljena iz različnih profilov državljank in državljanov, kateri so lahko postavljali direktna vprašanja, možnost pa so dobili tudi neprisotni, ki so s pomočjo »Twitterja« prav tako podajali svoje argumenti in tudi zastavljali vprašanja.
Vir: Evropska komisija 2013

Komisar J. Potočnik je poudaril, da je problemov in izzivov ogromno. Pomembno je, da le-te izkoristimo kot priložnost ter jih gledati kot dolgoročne cilje. Pri tem pa je vsekakor potrebno vložiti veliko truda in potrpežljivosti. Tudi na področju ravnanja z odpadki, ki velja za velik problem, je moč oblikovati kot priložnost za oblikovanje novih delovnih mest na dolgi rok.

Gospodarsko področje in prihodnost Slovenije na tem področju je bil tudi pomemben element razprave. Zavedanje o problematiki ni dovolj. Potrebno je veliko poguma ter samoiniciative ter graditi na zdravih temeljih, saj je komisar J. Potočnik prepričan, da ima Slovenija ogromen potencial. Pri tem pa ne smemo pozabiti na preusmeritev v nizkoogljično gospodarstvo ter trezno ravnanje z naravnimi viri.

Interaktivna razprava je vzbudila veliko zanimanja s strani nevladnih organizacij, predvsem pa s strani mlajše populacije, katere so tovrstno komunikacijo in s »twitti« pozdravljali dialog, saj so se na ta način počutili sooblikovalce politike EU. 

Dogodek si lahko ponovno ogledate na spletni strani Evropske komisije: http://webcast.ec.europa.eu/eutv/portal/_v_fl_300_en/player/index_player.html?id=19056&pId=19055

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: