Poslanci se vračajo v poslanske klopi

Po vikendu, ki je dokončno zapolnil četverico vodilnih v EU, bo teden ki prihaja z dogodki relativno miren. Poslanci se po parlamentarnih počitnicah vračajo v poslanske klopi. Najprej se bodo sestali v svojih matičnih parlamentarnih odborih.

ea68a-20120718pht01364_original

Precej časa bodo poslanci namenili krizam, ki so se v preteklih mesecih razplamtele v evropski soseščini. Člani odbora za zunanje zadeve bodo v torek razpravljali o razvoju dogodkov v Siriji, Iraku, Libiji, Gazi in Ukrajini. Z dogajanjem v Ukrajini bo povezana tudi sredina razprava v odboru za zunanjo trgovino in četrtkova razpravo v odboru za kmetijstvo. Članice in člani prvega bodo razpravljali o prihodnosti trgovinskih odnosov z Rusijo, odbor za kmetijstvo pa bo Komisijo povprašal kakšne odgovore pripravlja na ruski embargo na uvoz kmetijskih pridelkov iz Unije.

V sredo bosta odbora za razvoj in javno zdravje razpravljala o širjenju virusa ebola v zahodni Afriki in o tem kako se spopadati s to boleznijo. Pred odboroma bosta svoje poglede predstavila tudi komisarja pristojna za razvojno pomoč Georgijeva in za zdravje Borg.

V četrtek bo na sporedu tudi razprava med člani odbora za ekonomske zadeve in predsednikom evroskupine Dijsselbloemom o nizki gospodarski rasti in nevarnosti deflacije v evrskem območju.

Vsa zasedanja odborov Parlamenta si lahko v živo ogledate tukaj. Dodatne informacije in dnevni redi pa so dostopni tukaj.

Avtor: Grega Jug

Diplomant evropskih študij in magister diplomacije (z magistrsko nalogo na temo konzularne dejavnosti EU). V preteklosti že pripravnik in začasni tiskovni predstavnik v Informacijski pisarni Evropskega parlamenta v Ljubljani, trenutno delam v osrednjem informacijskem centru Evropske unije EUROPE DIRECT v Bruslju. Velik ljubitelj evropskega povezovanja, ki ga skuša gledati s kritično distanco (čeprav ravno vedno ne uspe :). Poleg EU sem tudi velik ljubitelj TV serij in vsega kar je z njimi povezano.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: